SALES 3.0

op grote schaal
persoonlijke e-mails versturen

naar relevante leads

Wat is cold Outreach?

Outreach is het proces waarbij individuen van bedrijven e-mails of social media berichten versturen naar potentiële klanten, partners, werknemers of investeerders met wie ze geen eerdere relatie of interactie hebben gehad.

Het doel van deze strategie is om een dialoog te initiëren, bewustzijn te creëren voor een product, dienst of idee, vacture of om een verkoop of samenwerking te faciliteren.

Deze methode vereist zorgvuldige planning en personalisatie om de ontvanger te overtuigen de e-mail te openen en positief te reageren, ondanks het gebrek aan een bestaande connectie.

Hoe gaan we te werk bij e-mail cold outreach?

This is a basic text element.

1. Scrapen van leads op basis van ideaal klantprofiel

Het ideale klantprofiel, ook Ideal Customer Profile (ICP) genoemd is

Functietitel

wie zijn de decision makers?

Branche

in welke branche is de ICP actief?

Technologie

welke technologie gebruiken ze?

Vactures

zijn ze op zoek naar mensen?

Locatie

waar zijn ze gevestigd?

Bedrijfsgrootte

hoeveel medewerkers?

2. Inrichten en opwarmen e-mailboxen

Een goede emailinfrastructuur en het opwarmen van de mailboxen zijn cruciaal voor succesvolle Cold Outreach. Een goed ingerichte emailinfrastructuur zorgt ervoor dat e-mails betrouwbaar worden afgeleverd en niet in de spamfolder belanden.

Het opwarmen van de mailboxen, waarbij geleidelijk het aantal verstuurde e-mails wordt opgevoerd, bouwt de reputatie van de afzender op en vermindert de kans op blokkering door e-mailproviders.

Deze stappen verhogen de kans dat ontvangers de e-mails openen en positief reageren, wat essentieel is voor effectieve Cold Outreach.

warmup

het gereedmaken van de mailboxen

spintax

variabele teksten voor e-mails

inzicht

statistieken voor succes

inhoud

effectieve copywriting

campagnes

welke presteert het beste?

conversies

altijd up to date van resultaat

waarom cold outreach?

Schaalbaarheid

100 of 10.000 nieuwe prospects nodig? Cold Outreach schaalt met je groei ambities mee. Ideaal om je waarde propositie te testen en bij succes op te schalen. Met een klein budget beginnen is mogelijk!

Personalisatie

Met bijvoorbeeld Clay kan je heel verfijnd personaliseren.

Zo wordt het mogelijk om duizenden e-mails op maat te versturen.

Val op! Ga verder dan de standaard e-mail. Maak gebruik van persoonlijke variabelen.

Intentie triggers

We ontvangen allemaal veel e-mails per dag. Relevantie is key. Verstuur je een e-mail op het juiste moment dan is de kans op succes veel groter.

Denk aan:
-openstaande vacatures
-nieuwe manager bij relevante afdeling
-opmerkelijke prestaties
-funding
-en meer..!

Automatisering

Automatisering via e-mail gaat heel ver.

Richt volledige workflows in tot het toevoegen van opportuniteiten in je CRM!

Doe wel eerst ervaring op zodat je precies weet wat je kan automatiseren.

Het moment is nu!

Gmail heeft onlangs policies aangepast waardoor cold outreach via e-mail niet meer zo eenvoudig is.

Dat betekent een groter stuk taart als je het goed doet!

Combineer personalisatie, een goede infrastructuur en relevantie voor top resultaten.

technologie

Om succes te bereiken gebruiken we de nodige tools.
Hierbij een blik wat je kan vinden in onze gereedschapskist.
Clay is een krachtige tool die meer dan 75 gegevensleveranciers integreert in één naadloos platform, zodat gebruikers toegang hebben tot een breed scala aan gegevensbronnen zonder dat ze meerdere abonnementen nodig hebben.

Deze integratie maakt uitgebreide gegevensdekking en -verrijking mogelijk, waardoor de kwaliteit en reikwijdte van beschikbare informatie voor taken als leadgeneratie, sales prospectie en outreach campagnes aanzienlijk worden verbeterd.

Door gegevens van verschillende aanbieders te consolideren, stroomlijnt Clay niet alleen het gegevensverzamelingsproces, maar verlaagt het ook de kosten en verbetert het de efficiëntie, waardoor bedrijven zich meer kunnen richten op strategische activiteiten in plaats van op het handmatig verzamelen van gegevens.

Clay video's door apollo digital

E-mailadressen vinden met de waterval methode

video 2

Als je echt succesvol wilt zijn met Cold Outreach, dan is Clay onmisbaar

Met Clay kun je data van meer dan 75 verschillende bronnen naadloos integreren, waardoor je altijd toegang hebt tot de meest accurate en up-to-date informatie.

Dit verhoogt de kwaliteit van je leads en de efficiëntie van je campagnes, zodat je meer tijd kunt besteden aan het opbouwen van relaties en het strategisch plannen van je outreach.

Kortom, met Clay werk je slimmer en effectiever, wat resulteert in een hogere respons en succesratio bij je Cold Outreach-inspanningen.
BuiltWith Pro is een uitgebreide tool voor het analyseren van website-technologieën. Het stelt gebruikers in staat om inzicht te krijgen in de technologische stack van elke website, inclusief analytics, hosting, CMS en meer.

Deze tool is waardevol voor marktonderzoek, concurrentieanalyse en leadgeneratie door gedetailleerde technologieprofielen en trends te bieden.

BuiltWith Pro biedt ook geavanceerde filtermogelijkheden, exportfunctionaliteit en historische technologie-tracking, wat het een essentieel hulpmiddel maakt voor bedrijven die webtechnologieën effectief willen begrijpen en benutten.

voorbeeld websites die hubspot gebruiken in Nederland

Je kunt BuiltWith integreren met Clay om je cold outreach te verbeteren. Door de technologieprofielen en trends van BuiltWith te combineren met de uitgebreide data en automatiseringsmogelijkheden van Clay, kun je gerichte en effectieve outreach-campagnes creëren.

Deze integratie helpt je tijd te besparen en de kwaliteit van je leads te verhogen door nauwkeurige, up-to-date technologische informatie te gebruiken in je verkoop- en marketingstrategieën.
Apollo AI Outreach, is een geavanceerde tool voor e-mailuitbreiding die bedrijven helpt hun cold outreach inspanningen te schalen.

Met onbeperkte mailboxen, volledig geautomatiseerde e-mail warm-up functies, en een gebruiksvriendelijke centrale inbox, stelt Apollo AI Outreach gebruikers in staat om hun gehele omzetcyclus vanuit één platform te beheren.

Deze tool biedt dynamische sequenties, gedetailleerde analytics, en integratie met populaire CRM-systemen, waardoor bedrijven hun productiviteit kunnen verhogen en hun schaalbaarheid kunnen verbeteren

Voorbeeld dashboard outreach campagnes